Érdeklődőknek

Tisztelt Érdeklődő !

Amennyiben úgy dönt hogy közelebbről is megismerkedik velünk, mielőtt megkeres minket hadd osszunk meg Önnel néhány, szerintünk lényeges információt.

Először is fontos leszögezni hogy az Iaido nem önvédelmi sport, manapság senki sem jár karddal az oldalán.

Egyes akciófilmekre nagy hatással volt és van a japán kardforgatás, az Iaido azonban nem mozi, nem szamurájosdi. Számunkra az Iaido egy remek eszköz önmagunk fejlesztésére és a konstruktív életvitel megvalósítására. Ugyanakkor tudnia kell, hogy az Iaido egyáltalán nem holmi agyonfilozofált, karddal hadonászó, lágy, belső energiákról, önfeladásról regélő, balettszerű mozgásforma. Az Iaido kőkemény harc. A szamuráj kard pedig fegyver és nem egy csokor virág.

Az érdeklődőnek a következőt ajánljuk. Jöjjön és nézzen meg egy foglalkozást, tegye föl a kérdéseit. A következő alakalommal vegyen részt egy edzésen ( a ruházaton kívül egyéb felszerelést adunk ). Így látta kívülről és belülről mi vár rá. Ez pénzébe nem kerül. Aztán dönthet. Három hónap alapozás után megbeszéljük melyik stílust választja, merre akar tovább menni.

Az Iaido ’ruházata’ a gi (felső) az obi (öv) és a hakama ( bőszárú nadrág ). Ezek beszerzése kissé körülményes ezért kezdetben megelégszünk egy minta nélküli póló és egy hosszú szárú szabadidőnadrág vagy bármely japán eredetű harci művészet ill. sport ruházatával. Alapvetően Ön dönti el hogy mikor és mennyit áldoz felszerelésre. Ami a gyakorláshoz elengedhetetlen az a bokuto ( fakard ), ami Szombathelyen gond nélkül beszerezhető ( amíg beszerzi, az egyesület díjmentesen ad kölcsön kardot).

A Seikenkai nem köti vizsgához vagy időhöz a hakama és gi viselését, mert ez az Iaido ’ munkaruhája ’, akinek van, hordja. Az Iaido-t lábbeli nélkül mezítláb kell gyakorolni. Indokolt esetben egy sötét zokni vagy a tabi megengedett.

Ha valakinek hiányosak az adottságai hogy bírja az ülő pozíciókat, nálunk nyugodtan gyakorolhat állva.

A tagfelvétel a Felvételi Nyilatkozat megismerésével, megértésével és elfogadásával jön létre. E nyilatkozat tartalmazza az Alapszabály tudomásul vételét, az edzőtermen belüli viselkedési, biztonsági szabályokat, felelősség-kötelesség előírásokat. Gyakori kérdés a megélezett acél kard használata: a Felvételi Nyilatkozat kitér rá, itt röviden annyit róla hogy használatát alapvetően nem támogatjuk.             Gyakorlókard(mogito): nem élezett, öntött, könnyűfém ötvözet, szükségtelen azonnal megvásárolni. Ha mégis megteszi, kezelje óvatosan a vásárokban, butikokban, NET-en vagy ilyen-olyan kardkészítőknél kapható másolatokat. Ezek nem feltétlenül alkalmasak az Iaido gyakorlásához.

Balkezes? Igaz, az Iaido-t jobbkezesekre méretezték de ez ne riassza el. Vannak fontos mozdulatok melyek kifejezetten a balkezeseknek kedveznek. Adjon időt önmagának és próbálja ki önmagát.

Az egyesületben havi tagdíj fizetés van melynek összegét az Alapszabály rögzíti. Az egyesület nonprofit szervezet, továbbá (az Alapszabályban foglaltak szerint is) vezetői semmilyen indokkal sem anyagi sem tárgyi jutalmazásban, díjazásban, elismerésben nem részesülhetnek.

A SEIKENKAI tisztelettel köszöni a 2016-ban neki címkézett 1%-ból kapott összeget melyet teljes egészében terembérletre fordított !

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: